Tekakor


ca 25st
Du behöver:
  • 5 dl mjölk

  • 50 gram jäst

  • 1,5 dl raps- majsolja eller smält smör

  • 3 msk socker

  • 16 dl vetemjöl (960 gram)

  • 2 tsk salt


    Gör såhär:

    Lös jästen i den ljumma mjölken. Blanda ner allt utom saltet och rör någon minut.

    Tillsätt vetemjöl till en slät deg och knåda cirka 10 minuter med matberedare.

    Tillsätt salt och kör ytterligare fem minuter. Låt degen jäsa cirka 30 minuter.

    Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 25 bitar. Rulla till bullar och platta eller

    kavla ut till kakor. Nagga med gaffel och sätt på bakplåtspapper eller smord plåt.

    Pudra över lite mjöl.

    Låt nu tekakorna jäsa till dubbel storlek, cirka 60 minuter.

    Baka av kakorna i 250 grader i 8-10 minuter.

    Låt svalna något på galler innan servering.

    Ps. Jag hade inte små mycket vetemjöl hemma, så jag använde vad jag hade.. rågkross, linfrö..
     Rågsikt uppblandat med det vetemjöl jag hade. Det gick fint det med.. Så våga pröva!
    :)

Kommentera här!
Namn:


E-Post: (Publiceras Ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


Komma ihåg dig?