Ni vet ibland, ibland kan man känna att man bara vill sätta livet på paus. Kanske för att man har ett moment man vill spara för evigt, andra gånger för att livet snurrar på alldeles för fort.
Just nu behöver jag göra en paus för att hinna vila.. Men vi ses! Ta hand om er!! KRAM
1 paprika (valfri färg), hackad och med borttagna frön
1 grön chilipeppar hackad och med borttagna frön
½ paket bacon i bitar
1 kub köttbuljong
ca 0,5dl öl
2 msk chilipulver
½ msk Worcestershire sås
1 klyfta vitlök, pressd
2 tsk oregano
1 tsk mald kummin
1 tsk tabasco
½ tsk torkad basilika
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar mald
½ tsk cayennepeppar
½ tsk paprikapulver
½ tsk socker
Tillbehör
1 påse majschips
riven ost
crème fraiche
Gör såhär:
Fräs köttfärs och korv i en gryta. Tillsätt sedan bönor, lök, tomater, selleri, paprika, bacon, buljong, kryddor. Rör om och lägg på lock. Låt puttra på låg värme i ca 2 timmar.
Efter 2 timmar smaksätt med mer salt, peppar eller chilipulver. Ju längre den puttrar ju bättre smakar den. Servera i skål. Toppa med majschips, riven ost och crème fraiche.
När Krista gorde den saknade hon alla ingredienser, så man måste inte ha i allt det där, men hon säger att det blir godare så.. Den hon gjorde var supergod! :)
Så i höst kommer mina studier att handla om storstadslivet. Och kyrkans plats i storstaden.
Under introduktionen kom jag på mig själv att tänka många nya tankar..
Hur påverkar det oss att leva i storstadsmiljö egentligen? För idag bor ju faktiskt de flesta
människorna i en stad. Till skillnad från förr då man bodde på landet och odlade sin egen mat och så..
I de reflektionerna kan jag inte låta bli att fundera på om det inte bor en liten bonde i oss alla?
Eller kanske inte en bonde framförallt, men en längtan tillbaka till naturen, ett lugnare tempo..
Att få följa årstider och livets lunk.. sådd och skörd. Eller hur ska man annars tolka trenden att odla mitt i storstaden??? :) Läs vidare i DN:s artikel.